#zamowonline - realizujemy zamówienia online – kliknij tutaj, aby złożyć zamówienie #zamowonline - realizujemy zamówienia online – kliknij tutaj, aby złożyć zamówienie #zamowonline - realizujemy zamówienia online – kliknij tutaj, aby złożyć zamówienie

Mąki

Specjalizujemy się w produkcji i sprzedaży mąki sojowej, coraz powszechniej stosowanej na rynku polskim. Soja to jedna z najzdrowszych roślin spożywanych przez człowieka. Z dużym sukcesem zastępuje białko zwierzęce oraz jest bogatym źródłem tłuszczów nienasyconych. Zawiera dużo więcej protein niż inne artykuły. Mąka sojowa nie służy do przygotowywania potraw, jest dodawana do innych produktów, podnosząc ich wartość żywieniową. Nie zawiera glutenu, dlatego jest znakomitym uzupełnieniem diet. Oferujemy mąkę sojową pozbawioną modyfikacji genetycznych.

 

Mąka sojowa odtłuszczona

Mąka sojowa odtłuszczona używana jest jako zagęstnik w polewach czekoladowych, słodyczach, płatkach śniadaniowych oraz lodach. Stosuje się ją także jako dodatek do wędlin i innych produktów mięsnych. Jest stosowana w domieszkach uszlachetniających.

 

Mąka sojowa pełnotłusta

Mąka sojowa pełnotłusta stosowana jest jako dodatek zagęszczający do zup, sosów oraz różnego rodzaju wypieków. Korzystając z niej jako uzupełnienia produktów pieczonych, należy zdawać sobie sprawę, że potrawy brązowieją i dlatego istotne jest monitorowanie czasu pieczenia.

Zastosowanie mąki sojowej przedłuża trwałość artykułów, poprawia elastyczność i właściwości mechaniczne.

Mąkę pakujemy w standardowe worki o wadze 25 kg. W przypadku indywidualnych zamówień oferujemy 750 kg oraz 1000 kg. Zapraszamy do współpracy odbiorców indywidualnych i hurtowych.

 

mąka z siemia lnianego

Mąka sojowa odtłuszczona spożywcza

białko 50%
tłuszcz 1,5%
wilgotność 6%

Ma zastosowanie w wielu produktach takich jak: słodycze, ciastka wafle, polewy czekoladowe w nadzieniach, pieczywo i przemysł piekarski, makaronach.

Jedną z podstawowych zalet z powodu których wykorzystuje się odtłuszczoną mąkę sojowa do produkcji produktów piekarskich jest przedłużony czas trwałości. Zwykle czas trwałości uzależniony jest od ilości wody związanej ze skrobią. W czasie przechowywania wilgoć przemieszcza się ze ze skrobi do oleju w wyniku czego chleb prędzej się wysusza. Jeżeli doda się mąki sojowej odtłuszczonej, proteiny sojowe wiążą wodę i redukują przemieszczanie wilgoci ze skrobi do oleju. Przez to przedłuża się czas przechowywania, przez dodanie 3% mąki sojowej odtłuszczonej podwyższa się końcowa wilgotność, ale przede wszystkim wydłuża się czas przydatności do spożycia.

Zalety:

  • przy użyciu 3% mąki sojowej odtłuszczonej przedłuża się trwałość produktu
  • stabilizują się mechaniczne właściwości ciasta i jego plastyczność i elastyczność
  • wspomaga podwyższenie spajalności ciasta produktu końcowego
  • produkt wzbogacony jest o wartościowe aminokwasy, minerały, witaminy odpowiednie do produkcji wyrobów przeznaczonych do diety bezglutenowej
  • mąka sojowa odt. podwyższa wartość kaloryczną produktu
  • może służyć jako 30%- 50% zamiennik jaj baz zmiany receptury
  • pomaga emulgację tłuszczu w cieście

 

Przykładowe receptury

WAFLE ZWYKŁE na 100 kg
mąka pszenna 142,00
woda 200,00
mąka sojowa 0,63
soda oczyszczona 0,38

 

KREM DO WAFLI

cukier puder 37,10
tłuszcz cukierniczy 24,00
kwas cytrynowy 0,28
esencja 0,20
łom suchy 35,00
mąka sojowa 5,00

 

CIASTECZKA KRUCHE

TŁUSZCZ CUKIERNICZY NA 100 KG
tłuszcz cukierniczy 25,00
cukier kryształ 15,00
mąka pszenna 52,00
mąka sojowa 2,50
woda 10,00

 

HERBATNIKI KOKOSOWE na 100 kg

mąka pszenna 50,00
mąka tortowa 25
mąka ziemniaczana 15
cukier puder 19
margaryna 19,50
jaja w proszku 1,40
mleko odtłuszczone 1,40
mąka sojowa 0,70
cukier wanilinowy 0,30
sól 0,50
kw. węglowy amonu 0,20
kw. węglan amonu 0,10
cukier inwertowany 2,00
esencja kokosowa 0,30
wiórki kokosowe 7,00

 


mąka kukurydziana
mąka pszenna typ 450
mąka sojowa odtłuszczona bez gmo
mąka sojowa pełnotłusta bez gmo
mąka ze słodu jęczmiennego
mąka żytnia typ 720

PRODUCENT MĄKI SOJOWEJ